HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

Vissza a jövőbe - Neon Neon

2008.04.28. 09:20 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner neon neon

Habár tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy a nyolcvanas években rengeteg izgalmas dolog történt, most egy kis időre felejtsük el a bennünk lakozó jól értesült popsznobot és tegyük a kezünket a szívünkre: a „nyolcvanas évek” szókapcsolat hallatán azért nem feltétlenül az angol poszt-punk vagy a kibontakozó független amerikai gitárzenei színtér ugrik be elsőre, hanem sokszor bizony Berkes Gábor légszintije, a kvarcóra, David Hasselhoff mellszőrzete, a borzasztó vörös köröm-robbantott frizura kombináció, vagy - hogy egy igazán elrettentő példát említsünk - a hajmetál.

Az évtized rehabilitálása persze azóta többszörösen is megtörtént, de most olyan helyről érkezett váratlan megerősítés, ahonnan a legkevésbé vártuk. A hibázásra képtelen walesi Super Furry Animals fő dalszerző-énekes bárdjáról, Gruff Rhysről van szó, aki eddig általában a hatvanas évek feszített víztükrébe ugrott nagy fejeseket és oltári seggeseket, ezúttal azonban a szinti-poppal teszi ugyanezt. Tettestársa ebben a vicces projektben Boom Bip dj-producer volt, akivel közösen már évek óta írtak dalokat, de feltűnik a lemezen a Strokes dobos, Fab Moretti, a The Magic Numbers, Cate Le Bon csajvokalista, és olyan rapperek, mint Spank Rock vagy Yo Majesty.

A Stainless Style nagyrészt a 80-as évek elektro-pop nyomvonalán halad, de néhány dal erejéig lekanyarodik a hiphop ösvényére is. Azt eddig is tudtuk, hogy Gruff teljesen őrült, ráadásul kiapadhatatlannak tűnő popérzékenysége még ezen a perverz zenei időutazáson is azonnal átsüt, így minden egyes röhejes szintitémát (főleg a Belfast barokkos szintifutamát) elfogadunk tőle, mert a dalok - a maguk furcsa módján - egész egyszerűen jók. Az album John DeLoreannek, az életét szinte playboyként leélő híres autó designernek állít emléket, akinek legismertebb tervezésére, a DeLorean DMC-12 sportautóra, a Vissza a jövőből trilógiából emlékezhetünk. Ezek után nincs is más dolgunk hátra, mint beülni a ház előtt parkoló autóba, betenni a cd-t, feltenni a napszemüveget és énekelni, hogy „Michael Douglas is wearing sunglasses”.

www.myspace.com/neonx2

I Lust U

Belfast


söcsö

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr3444944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása