HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

Ez már duffy!

2008.04.05. 15:44 | Pop-Corner | 2 komment

Címkék: zene ajánló popcorner duffy


Na én megtöröm a hosszú hónapok óta tartó hallgatást. Kezdem Duffy-val.
Kedves fekete testvéreinknek innen üzenjük: helyzet van. Ha nem figyelnek oda, a végén még elhappolják előlük az általuk megteremtett és oly nagyon dédelgetett műfajt, a soult. Ugyanis Amy Winehouse, és Candie Payne tavalyi remek debütálása után egy újabb brit fehér csajszi „kap” bele a hatvanas évek Motown és Stax előadóinak „széles tárházába”.

Az angol albumlista tetején „csücsülő”, idén 24 éves walesi Aimee Duffy megjelenése egyébként is üdítő jelenség a tornacipős, csőnacis, alapvetően „kanszagú” könnyűzenében, ráadásul az elmúlt időszakban a szokásosnál is nagyobb nyüzsgésre figyelhettünk fel a női előadók körében (Adele, Laura Marling, Amy Macdonald). Azonban a lelkes, lendületes leányzók hosszú sorából egyértelműen jelen cikkünk tárgya tűnik a legkiemelkedőbbnek, és nemcsak kereskedelmi szempontból. A walesi „Megasztárt” is megnyerő, remek „fekete” hanggal rendelkező, dögös Duffy mögött persze a lemeziparban már alaposan megmerítkezett pasik állnak, élükön a Suede egykori dalszerző-gitárosával, Bernard Butlerrel.

Bár a vonósokkal-fúvósokkal megtámogatott, Dusty Springfieldtől Petula Clarkig sok mindenkit megidéző albumra felkerült tíz dal egyik fele a jól megcsinált, profin és szépen kidolgozott zenei körítés ellenére sem kiemelkedő, de találunk rajta öt egészen kiváló, emlékezetes dallamokkal teletűzdelt számot.

A címadó Rockferry egy Sergio Leone rendezte filmhez, Morricone és Phil Spector által írt, Shirley Bassey tálalásában előadott betétdalt juttat eszünkbe; a Fin felirat alatt erre lovagol ki a koszos kisvárosból Duffy, a vadnyugat legtökösebb cowboyainak elalélt pillantásai kíséretében. A visszafogottan induló, de a refrénben monumentálisra terebélyesedő Warwick Avenue az album legszebb pillanata, míg a „taposs a szívemen” hangulatban fogant, melankolikus Stepping Stone alatt elszorul a torok. A táncos, orgonás, „riszálós” Mercy megérdemelten vezette hetekig a kislemezlistát, a Delayed Devotion pedig a tökéletes soul-pop rádiósláger mintapéldánya; még a „magyar lakosság” utakon közlekedő tagjai is nyugodt szívvel hallgathatnák a kormány elrántásának veszélye nélkül, úgy, hogy közben egy pillanatra sem csúszik át a háttérzene érdektelen kategóriájába. Ez már duffy!


www.myspace.com/duffymyspace


söcsö


A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr19412486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indie 2008.04.05. 22:01:27

a poszt címe már szabályosan fáj:)

Pop-Corner 2008.04.06. 18:37:43

Egy ismerősöm viccelődött így. :)
süti beállítások módosítása