HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

"One man Arctic Monkey" a.k.a. Jamie T

2008.01.12. 18:07 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner jamie t

1986. január, Wimbledon: megszületik erre a világra egy Jamie Treays nevezetű fiú, akiből alig néhány év múlva egy igazi zenebuzi londoni suttyó válik, aki ráadásul még lemezt is kiad. Nos, ő Jamie T!

Nagyjából ki lehet találni, miből állt a fiatalúr serdülőkora: haverok, pia, cigi és töménytelen mennyiségű zene. Mindennek következménye a 2006-ban indult karrier, melyet megköszönhet szépen a BBC Radio 1-nak, például Zane Lowe-nak, aki először kezdte el játszani a számait, hogy aztán nem sokkal később már heavy rotation-ben nyomják a többiek is.

Jamie T saját hálószóbájában eszkábálja össze a dalait: zajokból, minimális hangszerekből, melyeknek nagy részét saját maga játszotta fel első lemezére, meg persze a szövegekből. Kb. ugyanolyan szövegközpontú a cucca, mint a Streetsnek, és legalább olyan jó. Vicces, ironikus, szomszédfiús dumák, amiket a haverok, a buli, és a sör inspirált. Korai koncertjein kazettákat osztogatott Panic Prevention Disco címmel, amikre a kedvenceit, meg a rá hatást gyakorolt dolgokat pakolta fel: hadd lássuk, miből születik a 21. század első számú londoni suhanca.

A debütáló lemeze 2007 januárjában jött ki Panic Prevention címmel, mely címet iskolás kori pánikrohamai ihlettek. A pánikrohamoknak azóta valószínűleg vége, a siker tuti biztos: a nyáron már játszott az összes fontos brit fesztiválon. A dalok legtöbbje igazi minimalista alkotás: némi basszusgitár, alap dobok, kevéske gitár meg valami kis billentyű; dala válogatja, éppen melyik a hangsúlyosabb. Mindezt megfejeli a zseniális szövegeivel, meg a koszos londoni akcentusával, és máris véged van, ha meghallgatod.

Tulajdonképpen a legtöbb műfaj alapjegyei előjönnek a dalokban, még a punk modor is megvan: attitűd a technika felett...mottója: a vibe a lényeg! Ámen!

Mr. Treays az a típus, aki legszívesebben sikátorokban piál a haverokkal, úgy néz ki, mint valami lepattant csöves, szájából lóg a staub, és közben zseniális dalokon töri a fejét. Nekem bejött.

Eszter

https://www.youtube.com/watch?v=cMFExJzaO1c - Back in the game

https://www.youtube.com/watch?v=oqUMDu8eHg4&feature=related - Sheila

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr66294789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása