HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

The Shins - Wincing The Night Away

2007.12.28. 10:46 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner the shins



Ha már a kommentek között szóbakerült a Shins idei lemeze, akkor gondoltam kiteszem ide a róla szóló kritikát, amit már régebben megírtam, csak valahogy talonban maradt.

Nos, érthető, ha unjátok már az „egyik leg”-el kezdődő mondatokat és csak legyintetek, de nincs mit tenni, a portlandi The Shins valóban az új évezred egyik legprímább amerikai zenekara. Bizony ám. James Mercer dalszerző-énekes vezette, harmincas éveik második felében járó, szerény és szimpatikus fickókból álló „négyes fogat”, ha nem is őrült tempóban (6 év alatt 3 lemez), de megbízhatóan szállítja a lenyűgöző dallamokkal telepakolt, éteri szépségű dalait. 


A 2001-es Oh, Inverted World című lemezükkel egyből elismerő bólogatást váltottak ki minden, kicsit nyitottabb fülű zenerajongóból, a kellően elvarázsolt, hol folkos, hol kicsit jobban begerjedő, összetettségükben is egyszerű, slágeres, a Beach Boys kései korszakára kikacsintó számaikkal. A 2003-as Chutes Too Narrow már egy kibővült zenei spektrummal rendelkező zenekart mutat: visszavettek a pszichedéliából, kacérkodtak a country-val is, míg a 2000-es évek egyik leggyönyörűbb dalát, a Saint Simon-t, pazar vonós hangszerelés borítja be.

A Sípcsontok ekkor kezdtek szélesebb körben ismertté válni, majd amikor Natalie Portman, a 2004-es Garden State című filmben a főhős fülére tette a New Slang torokszorító melankóliáját, még azok is felkapták a fejüket, akik korábban nem találkoztak a nevükkel. De ahogy az már sokszor előfordult a poptörténelemben, egy olyan lemezre vetült nagyobb figyelem (118 ezer eladott példány az első héten!), amelynek így is elég magasan lévő szintje sajnos nem éri el az első kettőjét. Azért olyan nagy baj nincsen. Megint megkapjuk Mercer ezer közül is azonnal felismerhető, örök reményt keltő hangjában fürdő fenséges dallamokat, az énekes súlyos álmatlansága ihlette dalok hangzásába pedig újabb izgalmas megoldások (loopok, a háttérben finoman megbúvó „puttyogások”) épültek be. Kétségtelen, hogy becsúszik egy-két „unalmasabb” szerzemény is, de amíg olyan bámulatos popcsodákban merülhetünk el, mint az Australia, Red Rabbits, Phantom Limb, A Comet Appears vagy a Split Needles, addig nem sok szó érheti a ház elejét. Szép álmokat James!

www.myspace.com/theshins

www.theshins.com/


söcsö

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr97277116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása