HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

Doherty-től a wombatokig

2007.11.23. 12:58 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló babyshambles pete doherty liverpool doherty wombats libertines mccartney

Nos. Anyukám meghallgatta az utolsó adásunkta is, mint mindegyiket, ha éppen teheti. Azt mondta mindig újat mondunk neki, de Pete Dohertyről már ő is hallott. Miután én azt feleltem, hogy róla talán még a legelhagyatottabb tanyasi öregasszony is hallott. A műsorban viszont szinte nem is említettük a címlap sztorijait, csak amennyire feltétlenül szükséges.

Miután másodszorra is kidobták a Libertinesből, az addig mellék projektként működő Babyshambles első számú zenekarává lépett elő, és nekikezdtek a koncertezésnek. Balhék balhé után (pl. Pete betört egykori legjobb barátja, Carl Barat lakásába, amiért két hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték), de azért haladt is előre valamit a dolog. 2005-ben jött a Down in Albion című debüt, tele nagyon jó kis számokkal. (Bár Csaba azt mondta, neki nem jön be túlzottan, nekem igen, úgyhogy ennyi....)  A Fuck Forever személyes kedvencei egyike, autentikus angol dallamvilága van szerintem, mármint ami a könnyűzenét illeti. Meg hát az Albion, vagy a Pipedown, mind igazán remek alkotások. Ragozni nem nagyon akarom, a lényeg, hogy két év szünet után október 1-jén jött ki a második lemez, Shotter's nation címmel, amiről mi a rádióban a you talk című dalt játszottuk le, és elismerősen bólogattunk közben. Érdemes meghallgatni. 

 http://www.babyshambles.net/ - ez itt a hivatalos

http://www.myspace.com/babyshamblesofficial - ez meg a myspace

https://www.youtube.com/watch?v=wrIAjeRYZhg - ez a you talk-nak a videója

https://www.youtube.com/watch?v=U0QWTHKeezQ - ez meg a fuck forever-é (az egyik)

 

Ezek után egy egészen friss bandáról akarok szót ejteni, az a nevük, hogy The Wombats, és liverpooli illetőségűek. nem erről a szőrös, és végtelenül aranyos állatkáról van szó, hanem három homo sapiensről, akik egyébként szintén állatok, bár egészen más vonatkozásban.

A Wombats 2003 környékén alakult, Paul McCartney művészeti sulijában, ahol Murph és Dan összeszedték a harmadik, norvég tagot, aki két héttel liverpoolba érkezése után állítólag máris hét zenekarban játszott. Olyan viccnek szánták a zenekart, amin senki nem nevet. nem tudok arról, ez mennyire jött össze. Mindenesetre a sulinak köszönhetően Kínába is eljutottak, ahol húsz ezer ember előtt léphettek fel. Közben saját költségen, az iskola stúdiójában rőgzítettek néhány saját EP-t is. 2006-ban kezdte a kislemezeiket piacra dobni egy KIDS nevezetű kiadó, idén pedig megjelent az első lemezük, 'A guide to love, loss and desperation' címmel. Tulajdonképpen ezt a divatos, indie típusú gitárzenét játszák (ugye milyen remekbeszabott megfogalmazás volt ez most? ), nagyon vicces, olykor ironikus, imádnivaló szövegekkel. Abszolút pörögni való muzsika, nagyon szerethető, nagyon élvezhető, üdítő és friss. Na de azért tényleg, szóval így néznek ki:

 Aki meghallgatta az adást, az a Let's dance to Joy Division című nótára pöröghetett. Alapvetően vicces, hiszen JD-ra táncolni valljuk meg, nem egyszerű Ű(persze nem is lehetetlen). Mindenesetre ajánlatos belehallgatni a lemezbe, és várni, mikor lesz a wombatokból igazi világsztár. Persze nem biztos hogy lesz, az idiótákat a többségi társadalom lehet hogy nem tudja értékelni, pedig lássuk be, az esetek többségében az idiotizmus mögött megbújik némi zsenialitás is. Hogy ez esetükben így van e, idővel kiderül.

http://www.thewombats.co.uk/ - hivatalos

http://www.myspace.com/thewombatsuk - myspace

https://www.youtube.com/watch?v=gyCi4CMD29w - videó, let's dance to joy division

 

Eszter

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr28239286

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cheap sex toys 2018.06.15. 00:02:06

Budapest Cruise Silverline - silverlinebudapestrivercruise

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása