HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

Pop, svédek, satöbbi - első rész

2007.11.17. 17:18 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló jens lekman popcorner

Mivel most kint éppen havazik és tipikus, takonypóc időjárás van, nem is lehetne alkalmasabb időpontot találni arra, hogy összefoglaljam a svéd adás két, általam hozott előadóját. Következzék akkor pár mondatban először Jens Lekman életműve.

Jens barátunk 1981-ben látta meg a napvilágot egy Angered nevű svéd városban, most viszont már Göteborgban boldogítja a lakókat. A 2000-es években kezdett el dalokat rögzíteni és szépen sorban kiadni különböző kislemezek és EP-k formájában. Ezeknek a felsorolásától most megkímélnék mindenkit, majd az írás alatt található linken elolvashatjátok, már ha érdekel valakit is.

Első hivatalos lemeze 2004-ben jelent meg, When I Said I Wanted To Be Your Dog címmel. Az albumra Lekman a 2000 és 2004 között írt dalokat pakolta fel. Még a svéd listára is felkerült, egészen a hatodik helyig jutott. Bár nem ez a legjobb munkája, de már minden fontos összetevő rendelkezésre állt ahhoz, hogy egyszer igazán jó dalszerző és előadó legyen: az álmatag, melankolikus baritonhang, a slágeres dallamok, változatos és elegáns hangszerelés és a finom humorral átszőtt dalszövegek.

2005-ben, Oh You’re So Silent Jens név alatt, összegyűjtve megjelentek végre azok a bizonyos EP-k és kislemezek, így – az annak idején – kis példányszámban kijött cuccokhoz már többen hozzáférhettek.

Most októberben, pedig piacra dobták legújabb dolgozatát, a Night Falls Over Kortedala-t, amiről nem túlzás kijelenteni, hogy az év egyik legnagyszerűbb lemeze. Jens egy kifogástalan modorú úriember, az utolsó romantikus hősök egyike, a svéd Morrissey vagy mondjuk Scott Walker. Nagyívű, dúsan hangszerelt, doo-wop vokállal feldobott; hangmintákra, vonósokra épülő számokat ugyanúgy találunk rajta, mint vicces-béna presszó jazzes körítésű, ujjcsettintgetéssel kísért, fúvósokkal operáló dalokat. Az eklektikus szerzeményeket, pedig ironikus dalszövegekbe mártja: nehogy már egy percig is komolyan gondoljuk ezt az egészet. A Postcard To Nina-ban például egy olyan lány után ácsingózik, akiről köztudott, hogy leszbikus. És ezen az albumon találjátok az év egyik legbájosabb dalát, amit szépen le is játszottunk az adásban. Mindjárt mondom melyik oldalról tudjátok letölteni.

Szóval itt van a hivatalos oldala:

www.jenslekman.com/

Itt pedig az az oldal, ahol megtaláljátok az Opposite Of Hallelujah-t és még egy dalt valamint egy videót:

www.secretlycanadian.com/onesheet.php?cat=SC160

söcsö

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr72232230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása