HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

Kate Nash

2007.10.06. 21:37 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló kate nash popcorner

Kate Nashről röviden.

Hát igen, adós maradtam még az első adásból Kate Nash-el. Most bepótolom.

Kate Nash szégyenletesen fiatal, még nálam is ifjabb, '87-es születésű, és épp másfél évvel ezelőtt vett először gitárt a kezébe. Színésznőnek készült, de érettségi után nem vették fel ilyetén természetű felsőoktatási intézménybe, úgyhogy mindenféle szar munkák elvégzésére kényszerült, mígnem bekopogtatott az ajtón a zeneipar. Természetesen nem késlekedett otthagyni csapot papot. Én sem késlekednék, ha lenne egy fikarcnyi tehetségem. (nincs)

Ő is az Internet gyermeke, a lemezszerződését is annak köszönheti, hogy a Myspace-en megtalálható számait baromi sokan töltötték le. Egyébként eme lemezszerződés valamikor idén tavasszal történt. Az első kislemeze bukás volt, aztán jött a Foundations, amit a mi drágalátos megújult Petőfi rádiónk is rongyosra játszott. Bár ez sem indult jól: tökéletesen figyelmen kívül hagyták egy darabig, a kutya nem foglalkozott vele, de aztán mégiscsak lett belőle valami. Olyannyira, hogy nagyon gyorsan a listák élére is került. Plussz: a kiadó úgy döntött, hogy két hónappal előbb dobja piacra a nagylemezt mint eredetileg szerették volna. A címe pedig az, hogy Made of bricks.

Nem úszhatta meg a Lily Allen-el való összehasonlításokat, mivel ő is elég szabadszájú, mondhatni cserfes, és hasonlóan színes (már ami a ruhatárát illeti). Egy kicsit azért mégis más. Inkább mondhatni bájosnak, mint Lilyt, és kevésbé arrogáns, mint az "elődje" (bár Lily sem gonosz módon arrogáns, ez inkább csak egy pimaszság, ami mindig elkell, ha buta pasikkal/nőkkel fut össze az ember). Kritizálták a dalait, félkésznek mondják őket sokan, pont amiért korábban jelent meg a nagylemez. Tény, hogy nem kell világmegváltást várni a hölgyikétől, de szerintem nagyon kellemes popdalokat szállított, élvezhető, szerethető, vele énekelős. És ami az akcentust illeti, igazán imádnivaló. (lehet hogy hülyén hangzanak ezek a jelzők egy nő szájából, dehát ha egyszer így van)

Az aktuális kislemez a Mouthwash című szám, ami szerintem tényleg jól sikerült. Kérném szépen szeretettel a Petőfi rádiót, hogy ne játssza annyira rongyosra, mint a Foundationst. Nem jó az semmire. Íme a link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=UW6EP3-Q-DA

A Foundationst pedig itt lehet megtekinteni:

https://www.youtube.com/watch?v=orACIBjHuI4&mode=related&search=

https://www.youtube.com/watch?v=MlGCYSCfHIo&mode=related&search= - ez pedig egy szintén nagyon kedves kis dal, csak élő verzió, az a címe, hogy Birds.

http://www.myspace.com/katenashmusic ez meg a myspace cím.Azért ezt linkelem, mert a hivatalos honlap még nem igazán működik, friss hírek vannak, meg ilyesmi, de nem sokmindent kínál. De ha valakit mégis érdekel, az megtalálja a myspace-en keresztül, ez egészen biztos.

Szerintem tényleg érdemes adni a leányzónak meg a lemezének egy esélyt. Nem lehet tőle sírógörcsöt kapni; nem válaszolja meg az élet nagy kérdéseit, de megmosolyogtat, engem legalábbis, és ennél sokszor nem kell több.

Jó hallgatózást!

Eszter Peszter

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr98188531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása