HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

Első adás, második zenekar

2007.09.28. 13:02 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Folytatjuk hát mit előbb elkezdtünk, mindenki nagy nagy örömére. A általam ajánlott második zenekar nem más, mint az Editors nevezetű birminghami zenekar. Ők is négyen vannak, és  az Interpol kisöccsének nevezik szerte kritikusi körökben. Sejthető tehát, hogy valami hasonló stílusú hűvöskés bandáról lészen szó.

Ők azok:    Tehát az Editors hasonló stílusjegyekkel rendelkezik, mint az előbb említett Interpol. Ők is négyen vannak (Tom Smith - vokál, gitár; Chris Urbanovicz - gitár; Russel Leetch - basszus; Ed Lay - dob) és őket is ugyan azokhoz a zenekarokhoz hasonlítják, így pl. a Joy Divisionhöz, vagy éppen az Echo and the Bunnymanhez. Fiatalabb zenekar, mint az amcsi előd, ők 2004 óta játszanak Editors néven, bár igaz, előtte több különböző elnevezéssel is felléptek itt-ott. 2004-ben írtak alá a Kitchenware Recordsal. 2005 nyarán jött ki a The Back Room című debüt album, ami, akárcsak az Interpol első lemeze, közönség - és kritikai sikereket is aratott. Az egyik leghíresebb opusz erről a lemezről a Munich című szerzemény, melynek klipjét megtekinthetiket itt: https://www.youtube.com/watch?v=5xRVm-JX5Rk

A második dobásnak a címe: An End Has A Start - már a címe is elárul valamit a lemez egész hangulatáról. Állítólag miközben Tom Smith a számokon dolgozott, történt néhány haláleset a környezetében, és ez igencsak rányomta a bélyegét a lemezre. A számok nagy része a halálról szól, ás az egész lemezt egyfajta érdekes sötétség lengi be, de nem az a rossz fajta sötétség, hanem inkább kellemes. Tom Smith azt mondotta volt: "Rájönni, hogy a halál az élet része, csodálatos is lehet." Kár hogy ezzel semmi újat nem mondott, hiszen mi ezt már rég megtanultuk Mrs. Gump-tól, a Forrest Gump-ban. Olvastam valahol egy interjút is, ebből önkényesen lefordítottam egy-két mondatot, amit elmondtam a rádióban is, meg most mindjárt ide is le fogok írni. Íííme: "A 2. lemez sokkal ambíciózusabb, mint az első. Sosem éreztük úgy, hogy a második lemez elkészítése nehéz volna. Nem ütköztünk falakba, nem éreztük azt, hogy kevés kislemezünk van, vagy hogy szarul szólnának a számok. Minden nagyon természetes és egyszerű volt."

Nos, nem mindneki gondolkodik így egy második lemezről, főleg nem azok, akiket már az első után felkapott a zenei újságírás. No de ez felesleges szövegelés, mert igazándiból meg kellene hallgatni.

https://www.youtube.com/watch?v=MM5pUoreNKg  (Smokers outside the hospital doors - live; ez volt a második lemezről az első maxi)

https://www.youtube.com/watch?v=P5yLJVLc8HM  (ez pedig az aktuális single, az An end has a start)

http://www.editorsofficial.com/  (ez pedig a hivatalos honlap)

 

Részemről már csak egy leányzó maradt akiről beszélni kell, de most nincs már időm rá, meg különben is mindjárt megfulladok, úgyhogy a jövő hét folyamán tessék visszanézni! Puszipá! A rock'n'roll legyen veletek!

Eszter Peszter

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr81179651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása