HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

Oroszlánszívű Ferraby

2008.04.26. 19:41 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner ferraby ferraby lionheart

Itt van ez a közel harminc éves pasi, aki éppen most fedezi fel önmagát, meg azt a zenei világot, ami közel áll hozzá, és amivel foglalkozni szeretne. Micsoda felemelő élmény a sok tizenéves bakfis és suhanc után, akik már pubertás korukban kitalálják magukat és viszonylag szilárdan tartják is magukat az elképzeltekhez.

Ferraby Lionheart Los Angelesben született, de Nashville-ben nőtt fel aztán Chicagoban járt főiskolára, de hazament LA-be, mert Chicago túl hidegnek bizonyult. Neki nem volt se anyuci se apuci zenész, ámde a nagymama menedzserkedett egy keveset a hetvenes években és a nagynénik mind zenészekhez mentek hozzá, szóval azért mégis volt kit meglesni gitározás és komponálgatás közben.

Mielőtt mintaszerű dalszerző-énekes lett belőle, próbálkozott zenekarokkal is, de csak később, főiskola után jött rá, mit is akar igazán. Kb. 18 éves koráig élt Nashville-ben, ahol az énekes-dalszerző annyi, mint kb. égen a csillag, de mindez csak akkor bontotta ki hatásait nála, mikor már rég megint a verőfényes Nyugaton tengette napjait. Mindenesetre a kis vézna, csúnyácska Ferraby (a hülye nevével) végre révbe ért, és megjelentette első lemezét, mely a Catch the brass ring címet viseli, és igazán elbűvölő. Ha Csaba írna róla, bizonyára egy csomó másik pasashoz hasonlítaná, meg felsorolná, hogy első hallásra milyen hatásokat lehet felismerni a muzsikájában, de én nem teszem ezt (nem is tudnám, ha akarnám se). Egyszerű a képlet: egy zenéje alapján érdekes és kedves pasi fogja az akusztikus gitárját, meg néhány másik hangszert (nagyon minimális dobot, csörgőt, zongorát, ilyesmit) és eljátszik 11 gyönyörű folk-pop dalt. Egytől-egyig kiváló, végtelenül szimpatikus és kedves, néhol naiv, ámde mindig szerethető, sőt imádnivaló. Különösen a Small Planet című dal, ami olyan, mintha egy reklámfilm zenéje lenne. Mellesleg valóban nagy filmzene és show-zene rajongó a fiatalember (ezt több helyütt tökéletesen érezni is). Tündéri.

https://www.youtube.com/watch?v=lkcZZDEZzgY - small planet

www.ferrabylionheart.com - hivatalos

Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr75443498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása