HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

Jövőből jövő lövő: Eugene McGuinness

2007.11.22. 20:42 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner eugene mcguinness


Folytatom a sort a "jövő reménységeit" bemutató műsorunkkal. Először Eugene McGuinness-t veszem górcső alá.

A legizgalmasabb zenei élmények egyike, amikor egy ismerősünknek köszönhetően belefutunk egy számunkra teljesen ismeretlen névbe, és miután meghallgattuk, eltátjuk a szánkat. Na, valami ilyesmi történt Eugene McGuinness bemutatkozó mini-albumával is.

Ennek a londoni születésű, de már Liverpoolban tevékenykedő 21 éves tejfelesszájú dalszerző-énekes srácnak, a The Early Learnings Of Eugene McGuinness címre hallgató albuma kapcsán ismét fellégezhetünk, és örömtáncot lejthetünk a szoba közepén: ha az elmúlt időszakban feltűnt zenekarok kapcsán azt gondoltuk, hogy a játékosság, a humor és a kísérletező kedv végképp kiveszett az angolokból, akkor Eugene (is) bizonyítja: szerencsére nincs igazunk, és ilyenkor kifejezetten jól esik beismerni tévedésünket.

Hősünk nyolc, az abszurditás határán egyensúlyozó, fura ötletektől hemzsegő, bájos, vicces és fülbemászó dalba csomagolt apró történettel kalauzol el minket szörnyekkel terhelt rémálmaitól, a fekete macskák, iskolások és rendőrautók szegélyezte Bold Street-en és a vámpír kaszinón át egészen volt szerelmekig, köztük Madeleine-ig, de legfőképpen egyik ámulatunktól a másikig. A szellemes dalszövegek alá pedig, azokhoz méltó színes-szagos, számtalan stílust elegyítő, akusztikus gitárral, zongorával, tapsikolással és némi elektronikával kísért, hol elképesztően humoros, hol meghatóan szép zenét kanyarít.

Az egyik dalt konkrétan odabiggyeszthetnénk a nagyrészt Syd Barrett által írt első Pink Floyd lemez végére, közvetlenül a Bike után, máskor meg liverpooli Lópici Gáspárként kürtöli világgá lakhelye híres utcájának kavalkádját. Nem folytatom. Emeljük kalapunkat, kedves Eugene. Ja és aki ráadásul olyan számcímeket bír adni, hogy például: A Girl Whom My Eyes Shine For But My Shoes Run From, annak csak annyit tudunk mondani, hogy sürgősen álljon elő egy rendes nagylemezzel is, mert már most tűkön ülünk.

Májszép, ahol meghallgathatjátok az adásban lejátszott Bold Street című szerzeményt is:

www.myspace.com/eugenemcguinness85

Itt pedig egy videó. A hangulata engem erősen emlékeztet a Jamie és a csodalámpa című rajzfilmre. Valaki emlékszik még rá?

www.youtube.com/watch?v=xnujO3SCGBE


söcsö



A bejegyzés trackback címe:

https://popcorner.blog.hu/api/trackback/id/tr61238700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása