HTML

Pop-Corner

A szombathelyi Berzsenyi Rádió szerda esti műsorának olvasható változata. Ha lemaradtál az adásról (persze véletlenül) itt megkaphatod a hiányzó információkat a zenekarokról!

Friss topikok

  • tango romeo: Eszti, Csabi tavasszal legyen rádiós buli, rátok vár a szép feladat, de kaptok segítőket hozzá. ... (2009.02.19. 10:15) Hamarosan
  • Pop-Corner: Köszönjük! :) (2008.11.30. 12:28) Riot Radio!!!!!!!!
  • Pop-Corner: hát ha már így felajánlottad, megköszönném (eszter_86@hotmail.com) - várom a kontaktot :D (2008.06.18. 14:17) Ende
  • Pop-Corner: Hát elvileg a héten felteszik. (2008.05.20. 11:37) Nem unod még?
  • Pop-Corner: Köszönjük! Különben nyilván nekem is jár egy vesszőzés, mert akár én is kijavíthattam volna Eszter... (2008.05.11. 09:32) Holnap Pop-Corner? Na ne mondd...

Címkék

Címkefelhő

See you at the bitter end...

2009.06.05. 11:06 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: vég popcorner

Kedves emberek!

Sajnálattal tudatjuk veletek, hogy a Pop Corner eddigi formájában megszűnt létezni. Utolsó adásunkra június 3-án került sor, egy órában örömzenéltünk, nemsokára letölthető lesz a Berzsenyi Rádió honlapjáról.

Majdnem két évig tartott, szép volt és nagyon jó, de, ahogy azt egy kedves barátunk mondotta volt, véget ért a lázas ifjúság. Mindenkinek köszi, aki hallgatott minket! Nem biztos, hogy nem hallotok felőlünk még! Köszi a Berzsenyi Rádió munkatársainak, szüleinknek, az Akadémiának, meg úgy általában mindenkinek, aki közreműködött! Steve-nek, Pula Fecónak a nevünkért, Tasnádi Robinak, meg az összes embernek, aki megszólalt legalább egyszer a műsorban! 

Big hug és pusszantás! 

A stáb

A grizlimedve zöld napot tart a parkban

2009.05.26. 18:56 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló green day grizzly bear popcorner maximo park the lightning seeds

Jaj, érzem, hogy rossz szóvicc lesz, de nem baj. Szóval a holnapi adásban Grizzly Bear, Green Day, Maximo Park, és The Lightning Seeds. Haha, remélem mindenki jót nevetett. Szóval szerda este, fél 7-7-ig, Berzsenyi Rádió, Szombathely, FM 98.8 illetve net/online adás.

A legfehérebb fiú

2009.05.20. 10:09 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló jarvis cocker röyksopp popcorner the whitest boy alive god help the girl

Ma este Pop-Corner fél 7-től 7-ig, Berzsenyi Rádió, Szombathely, FM 98.8 illetve net/online adás. Benne egy újabb egykori britpop hős produkciója, a Pulp énekese, Jarvis Cocker második szólólemeze, aztán a híres norvég elektro-duó, a Röyksopp, a műsorunkban sokat emlegetett Belle And Sebastian vezérének, Stuart Murdochnak egy csupa csajból álló musical-projektje, a God Help The Girl, és végül a The Whitest Boy Alive, ami Erlend Oye saját zenekara, aki az előbb emlegetett Röyksopp egyik leghíresebb slágerében, a Poor Lenóban énekelt, de van egy másik együttese is, az imádnivaló, akusztikus melankóliában utazó Kings Of Convenience.

Nem tudtam normális címet kitalálni :((

2009.05.11. 17:17 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló new york dolls popcorner 1990s graham coxon the maccabees

De azért szerda este lesz műsor, benne a nyugodtan legendásnak nevezhető New York Dolls, a Blur egykori gitárosa, Graham Coxon, a már előző lemezével is műsorunkba bekerült 1990s, és végül a The Maccabees.

Tehát szerda este fél 7-től 7-ig, Berzsenyi Rádió, Szombathely, blablabla.

Pop, zajok, ellenség

2009.05.06. 13:39 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló noisettes the enemy popcorner matias tellez findlay brown

Kicsit megkésve ugyan, de ma este Noisettes, The Enemy, Findlay Brown és Matias Tellez. Este fél 7-től 7-ig, Berzsenyi Rádió, Szombathely, FM 98.8 illetve net/online adás. Megújult a rádió honlapja, tessék kattintani.

Régiségek kicsiny boltja

2009.04.28. 10:43 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner motown marvin gaye happy mondays régiségek kicsiny boltja

A héten újból belezuhanunk a múltba, annak is a NÉGEREKKEL szegélyezett részébe. Idén 50 éves a Motown kiadó, az egyik leghíresebb lemezcég, ami elsősorban fekete zenékkel (soul, funk, r&b) járult hozzá a popzene fejlődéséhez. Lejátszunk két emblematikus slágert a hatvanas évek első feléből, majd szó esik Marvin Gaye-ről is. Kakukktojásnak lesz még a műsorban egy fehér zenekar is, a Happy Mondays, Angliából, a 80-as, 90-es évek fordulójáról, ami a Stone Roses mellett a korszak másik ünnepelt együttese volt, és amelynek a zenéjében fontos szerep jutott a fent emlegetett fekete műfajoknak is, szóval annyira nem is kakukktojás ám.

Szerda este fél 7-től 7-ig, Berzsenyi Rádió, Szombathely, FM 98.8 illetve net/online adás. Katt oldalt a linkekre.

Egy hátra, egy előre

2009.04.19. 22:43 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló the thermals depeche mode popcorner lady sovereign camera obscura the virgins wavves the race hatcham social

A múltkor valamiért elfeledkeztünk arról, hogy ajánlót írjunk (biztos a húsvét miatt), így közöljük, hogy volt adás a héten. Még időben. Benne Lady Sovereign, The Race, The Thermals és Wavves került bemutatásra. Most szerdán szintén folytatjuk a műsort: Depeche Mode, The Virgins, Camera Obscura és Hatcham Social.

Szerda este, fél 7-től 7-ig, Berzsenyi Rádió, Szombathely, FM 98.8 illetve net/online adás. Katt oldalt a linkekre.

Jön a brék

2009.04.05. 22:44 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner

Jövő héten tavaszi szünet, így nem lesz új adás. Helyette viszont élvezzétek ki ezt a szuper időt, sétáljatok jó nagyokat, és persze azért közben is hallgassatok zenét. Két hét múlva jövünk!

csók

Szuper szőrös Karen O

2009.03.30. 19:27 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló super furry animals the rakes yeah yeah yeahs black lips popcorner

Szerda este az indie szexdívája, Karen O és zenekara a Yeah Yeah Yeahs, a garázsrockos Black Lips, a walesi csodazenekar, a Super Furry Animals, és a hanyatlóban lévő angol gitárszíntér egyik utolsó képviselője a londoni The Rakes kerül adásba.

Fél 7-től 7-ig, Berzsenyi Rádió, Szombathely, FM 98.8 illetve net/online adás. Katt oldalt a rádió linkjére.

Péter és András

2009.03.23. 09:08 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner bishop allen the boy least likely to peter doherty kicsillag

Szerdán újból újdonságokkal folytatjuk. Lesz Peter Doherty (mert ugye odabiggyesztette az R betűt), Lovasi András zenekara, a Kiscsillag, valamint két kedves, csilingelő popot művelő együttes, a The Boy Least Likely To és a Bishop Allen.

Szerda este, fél 7 és 7 között, Szombathely, Berzsenyi Rádió, FM 98.8 ill net/online adás. Katt oldalt a rádió linkjére.

· 1 trackback

Régiségek kicsiny boltja

2009.03.16. 14:19 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló buddy holly aerosmith hungária popcorner chuck berry régiségek kicsiny boltja

Hát, amint látjátok, most egy teljes műsort fogunk szentelni a régiségeknek, hogy a lerövidült műsoridővel ne hagyjuk elveszni eme szívünknek oly kedves "rovatot". Ezentúl így fogunk eljárni minden harmadik vagy negyedik műsorral, szóval júniusig még két ilyen tematikus adás várható.

Buddy Holly februárban zuhant le 50 éve a gépével, így nem hagyhatjuk ki, hiszen a rock 'n' roll hőskorának egyik legalapvetőbb figuráját tisztelhetjük benne, aki ráadásul divatot is teremtett az SZTK-keretes szemüvegével. Osztán lesz egy másik híres rákkenroll arc, Chuck Berry, előkerül az Aerosmith is, és végül egy hazai produkció következik, méghozzá a Hungária, igen. De nem a rockandroller korszakból, hanem a legkoraibb felállást vesszük elő, ami egészen a hatvanas évek közepéig nyúlik vissza, mert akkoriban Mikiék nagyszerű, PSZICHEDELIKUS BEATBEN utaztak. Bizony ám.

Nos, a szokásos duma következik: szerda este fél 7-től 7-ig, Szombathely, Berzsenyi Rádió, FM 98.8 ill. net/online adás. Katt oldalt a vonatkozó linkekre.

Western

2009.03.09. 15:17 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner

És egy kis reklám söcsönek. :)

Folk, country, hiphop

2009.03.09. 14:58 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner suhancos ben kweller m ward emmy the great

Szerda esti program: Emmy The Great, az újdonsült folktündér, egy magyar hiphop arc, a Suhancos, és két, régebb óta a pályán lévő, amerikai dalszerző-gitáros-énekes. Az egyik M. Ward, aki tavaly Zooey Deschanel színésznővel közösen készített egy lemezt She & Him név alatt, illetve Ben Kweller, aki a nagyvárosi flasztert lecserélte a texasi préri, a marhavagonok és a rodeók világára.

Holnapután, este fél 7-től 7-ig, Berzsenyi Rádió, Szombathely, FM 98.8 ill. net/online adás. Oldalt katt a megfelelő linkekre.

És most mi lesz?

2009.03.03. 10:03 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló animal collective popcorner the view fanfarlo

Hát az összekuszálódott, freak-folkos vokáltémákból közérthetőbb "hippi techno" felé tendáló Animal Collective, a "londoni Arcade Fire", a Fanfarlo; és a The View biztosan.

Szokás szerint holnap este fél 7-kor, Berzsenyi Rádió, Szombathely, FM 98.8 ill. net/online adás. Oldalt a linkeknél lehet kutakodni.

Na tehát

2009.02.24. 09:41 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló franz ferdinand lily allen wes anderson popcorner coconut records antony and the johnsons

Szóval holnap este fél 7-től az idei első Pop-Corner. Kezdünk Steve-vel, a megszokottnál kicsit rövidebb időintervallumban (három heti megjelenéssel), hogy aztán a maradék 25 percben megpróbáljunk bezsúfolni négy újdonságot. Mivel nem volt adás januárban, most még több lesz az abból a hónapból származó friss anyag. Tehát: Franz Ferdinand, Antony And The Johnsons, Lily Allen, illetve Coconut Records, ami Jason Schwartzman, a Wes Anderson filmek egyik állandó szereplőjének saját, nagyszerű szólóprodukciója.

Berzsenyi Rádió, FM 98.8 és net, szerda este fél 7. Katt oldalt a megfelelő linkekre.

Szerda

2009.02.23. 17:45 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner

Szerdán belevágunk az új adásokba. Holnap közöljük a részleteket. Elöljáróban annyit, hogy visszatérünk a kezdeti félórás műsoridőhöz, mivel túl sok a kötelező gyakorlatot végző hallgató, így mostantól fél 7-től 7-ig találkozhattok velünk az éteren keresztül.

Hamarosan

2009.02.11. 17:43 | Pop-Corner | 1 komment

Címkék: zene ajánló popcorner

Kedves olvasók és rádióhallgatók, már csak párat kell aludni, és a Pop-Corner újból jelentkezik. Részletek hamarosan.

a "stáb"

Listázás continued

2008.12.27. 20:56 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló lista 2008 popcorner

Kedves Pop-Corner hallgató, blog olvasó!

Évértékelő lázunkban közöljük második listánkat. Ezúttal Eszterét. A listát ezen a linken találjátok meg. Mért nem ezen a felületen? Mert a "munkahely" az első, ez van. Olvassátok, hallgassátok, és kommenteljetek bátran!

És persze reméljük, hogy mindenkinek nagyon kellemesen telt az utóbbi pár nap és az elkövetkezendő néhány is jól fog!

Listázás

2008.12.20. 09:33 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló 2008 popcorner listázás

Tehát ahogy ígértük, kitesszük ide a listáinkat. Söcsö kezdi, az ő kissé rendhagyó  listáját ezen a linken lehet megtekinteni. Hamarosan kikerül Eszter és Steve véleménye is a 2008-as évről.

Évzáró

2008.12.14. 10:28 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló évzáró popcorner

Elérkeztünk az év utolsó adásához, amiben egyáltalán nem meglepő módon összegzünk, és elmondjuk, milyen lemezek álltak közel a szívünkhöz ebben az évben. Az összes album nyilván nem fog beleférni, azokat majd írásban közöljük a nagyérdeművel. A következő másfél hónapban tehát biztos nem fogunk találkozni, de februárban nagy valószínűséggel folytatjuk. Addig tessék letölteni az eddigi és majd idővel felkerülő adásokat. Köszönjük mindenkinek, aki hallgatott és olvasott minket 2008-ban. Szerda este, 6 óra, katt oldalt a szokásos linkekre.

Csókol mindenkit a "stáb"!

Popméter

2008.12.09. 10:44 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popméter

Na, a holnapi adás témája a következő: jön ugye Steve a telefonnal, és elmeséli milyen izgalmas lemezek jelennek meg a jövő év elején, aztán lesz egy másik telefonos interjú, mégpedig az egri Popméter nevezetű rádiós- és dj-s szabadcsapat egyik tagja fog mesélni arról, hogyan kavarták fel Eger zenei életének állóvizét, aztán meglátjuk mennyi időnk lesz, de tervezünk még beszélni a Paddingtons-ról, a Killersről és az Óriás nevű magyar zenekarról. A régiséget még nem tudjuk, legyen meglepetés.

Katt oldalt a megfelelő linkekre.

Hangolódás

2008.12.02. 08:57 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner

A szerdai műsorban kivételesen nem lesznek újdonságok, se más egyebek, egyedül Steve lesz az állandó "kellék", utána pedig ráhangolódunk a csütörtöki bulira, és dalokat játszunk mindenféle koncepció nélkül. De jövő héten ismét visszaállunk a szokásos menetrendhez, és mindenképpen várható majd telefonos interjú is.

Riot Radio!!!!!!!!

2008.11.28. 16:32 | Pop-Corner | 2 komment

Címkék: ajánló buli

Ahogy azt az előző bejegyzésben olvashattátok, a Pop-Corner végre kipróbálja magát DJ-ként is! Elkészült a plakátunk is, ami pont olyan, amilyennek egy rockandroll bulinak is lennie kell: nyers, egyszerű, reszelős, némi glam érzéssel, nagy adag zúzással! Várunk mindenkit szeretettel!

 

Lemezbörze

2008.11.26. 20:56 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló popcorner riot radio party

Programajánló jövő csütörtökre. A Berzsenyi Rádió bemutatja:

Riot Radio Party

Hol? "A" klub, Szombathely (az egyetem alatt, ha valaki nem tudná)
Mikor? december 4-én, este 8 órától
Mi ez? tánczene gitárokra komponálva, válogatás az elmúlt 45 év legdögösebb gitárpop dalaiból, eklektikus stíluskavalkád (beat, punk, indie, garázs-rock, elektro, soul, funk)
Aki játszik? a Pop-Corner háromfős stábja: Eszti, Steve (a telefonos ember) és söcsö

Vár mindenkit szeretettel:

a "stáb"

Tévé a rádióban

2008.11.24. 15:07 | Pop-Corner | Szólj hozzá!

Címkék: zene arctic monkeys ajánló tv on the radio the who aretha franklin razorlight panic radio

Szerda esti "vendégeink": Razorlight, Arctic Monkeys, TV On The Radio, Panic Radio. És mivel Steve pont "tévééket" nézi meg Bécsben, ezért két régiség lesz: Aretha Franklin illetve a The Who első lemeze, 1965-ből. Katt oldalt a linkekre.